Mihaela Bilic este unul dintre cei mai buni nutriționiști din țară. Aceasta este medic psihonutriționist, medic primar în diabet, și în boli metabolice. Are o experiență de peste 15 ani în ceea ce privește alimentația pentru cei mici, pentru femeile însărcinate, pentru pacienții supraponderali, dar de asemenea și pentru adulții sănătoși și activi din punct de vedere fizic.

A făcut și a participat la numeroase cursuri legate de nutriție, de îmbătrânire sau de bunăstare. Aceasta a mai scris și trei cărți foarte bine documentate și foarte dtaliate despre nutriție și despre alimentația sănătoasă.

Pentru că a devenit un specialist în domeniul în care activează, Mihaela Bilic a fost răplătită cu unele dintre cele mai importante premii. Astfel, vocea sa nu mai poate fi neglijată.

Cu toate că insistă asupra unul mod sănătos de viață din punct de vedere al alimentației, Miihaela Bilic adoră să-și petreacă timpul în bucătărie și să gătească. Chiar ea mărturisește că la început mânca orice și oricât fără să se gândească la urmări.

Până într-un moment în care a început să se controleze. Astfel că una dintre concluziile sale este căă în cazul efectelor negative, nu mâncarea e de vină ci doar felul în care noi o folosim.

Dr. Bilic a avut ocazia să se întâlnească atât cu vedete cât și cu oameni simpli și în acet fel ea a încercat și a reușit să îi conviingă despre cât de important este să ne alimentăm corect. Ea afirmă chiar că natura se va ocupa de foarte multe lucruri care ni se întâmplă în organism.

Mihaela Bilic a reușit de-a lungul carierei sale să schimbe destine din temelii. Astfel că pacienții săi o descriu ca fiind în primul rând un profesionist, apoi au cunoscut-o și ca om care a trecut prin foarte multe probleme din punct de vedere alimentar și a putut vorbi din toate rolurile.

Doctorul Mihaela Bilic distruge un mit foarte bine întipărit în mințile românilor, și anume pe cel despre slănina de porc. Oamenii cred în mod eronat că chiar dacă este un deliciu este și un pericol. Ea a afirmat pe pagina sa de facebook faptul că slănina de porc este mai degrabă asemănătoare cu somonul sau cu uleiul de măsline.

Nu este greșit să consumăm slănina de porc, este indicat doar să fim cumpătați. Dar în general aceasta are o mulțime de beneficii asupra organismului uman.

Ba chiar mai mult, specialiștii sunt de părere că slănina ajuntă în reglarea colesterolului din sânge.

În altă ordine de idei slănina ne ajută să scăpăm de mahmureală, ne dă energie, și chiar ne protejează de bolile de inimă.

25 mai.