Mihai Bendeac a publicat recent o serie de fotografii cu un tânăr fără mâini, care se pregătea să livreze, pe bicicletă, o comandă primită online pe o aplicație de food.

Florin Buricea, tânărul care nu așteaptă nimic de la nimeni, are multă ambiție, puține dorințe, două locuri de muncă și nicio mână. Deşi a rămas fără mâini în urma unui accident, lucrează zece ore pe zi. Este angajat la un club sportiv, livrează mâncare pe bicicletă şi are grijă de fetiţa lui de patru ani.

Nu îi place să vorbească despre trecut. Avea 14 ani când viața i s-a schimbat. A încercat să recupereze o minge ajunsă lângă un transformator electric, iar mâinile i-au fost distruse până la coate. Ca un adevărat luptător, Florin Buricea spune zâmbind că a scăpat cu viață și asta este cel mai important.

Și-a terminat studiile, și-a cunoscut marea iubire în urmă cu 6 ani, iar împreună au o fetiță, cel mai mare dar pe care i l-a făcut viața.

„Ajutoare sociale ziceți? Ia uitați-vă aici. Vreau să-l felicităm cu toții și eventual să ne anunțe când și cum muncește ca să comandăm și noi. Mi-ar plăcea o discuție cu el!”. Acesta a fost mesajul pe care Mihai Bendeac l-a postat pe pagina personală de Facebook. Postarea a devenit virală, fiind distribuită de peste 18.000 de persoane. A strâns 23.000 de likeuri și a adunat peste o mie de comentarii.